Mat mat mat

Oppskrift: Makaroni/skinke-grateng

Visste ikke hva jeg skulle kalle det, i min krets kaller vi det bare for "snn derre form vettu." Dette er noe jeg har mikset sammen selv for mange r siden.

Ingredienser:

5 dl makaroni, gjerne fullkorn

1/2 boks med nkkelhullmerket bog skinke (den er saltere enn den andre, gir bedre smak.)

1/3 l kremflte, en hel liten - matflte fungerer ogs

1/2 brokkoli

Revet ost

Fremgangsmte:

Kok makaroni. Kutt opp bog skinke og brokkoli. Smr en ildfast form med margarin. Bland sammen makaroni, bog skinke og brokkoli (bland inn revet ost om nskelig.) Hell over flte, og topp det hele med ost. Jeg pleier krydre med salt og piffi-/grillkrydder. Stekes midt i ovnen p 225 grader i 20-30 minutter.

Vinn parfyme her.

Kommer du til prve denne oppskriften?

Har du noen gang laget noe lignende?

Oppskrift: Fylte horn med ost og skinke

Hva er bedre enn nystekte horn med ost og skinke smeltet sammen inni?

Ingredienser:

8 dl hvetemel

4 ss sukker

1/2 ts kardemomme

60 g margarin

50 g gjr

1 dl vann

2 dl melk

Og somfyll; ost og skinke. (Jeg bruker Norvegia ost og Bog/Picnic skinke, som jeg kutter i passe store biter. Ca. 3 x 1 cm.)



Fremgangsmte:

Bland sammen alt det trre som skal i deigen - utenom gjr. Ved siden av bander du gjren i halvparten av vannet (skal vre lunkent.) Deretter blander du gjr-vannet, resten av vannet, melken og smeltet smr sammen med det trre. Om deigen blir klissete kan du tilsettemer mel - la deigen heve i 10-20 min.

Etter heving deler du deigen i to, elt den ene delen av deigen og bruk kjevle til kjevle ut en passe stor rund flate (ca. 1 cm tykk.) Del s flaten opp i "pizzastykker" og legg fyllet p. (Det holder i massevis med 2-3 ostebiter og 1-2 skinkebiter pr. "pizzastykke.") Hvert stykke rulles sammen fra den brede siden, formes som ett horn.

Legges p stekebrett, kan gjerne etterheve i 10 min. fr hornene skal i ovnen. Hornene skal stekes midt i ovnen p 200 grader, i 10-12 minutter.

I mellomtiden kan du kjevle ut og gjre klar den andre delen av deigen. Oppskriften gir ca. 20 halvstore horn. Server, og nyt! Mmmm..


Vil du prve lage horn etter denne oppskriften?

Har du smakt noe lignende?

Oppskrift: Snadderloff

Denne oppskriften har jeg laget selv - jeg nsker dele den med deg, for dette er virkelig snadder ;) Hadde det til middag i dag.

Ingredienser:

6 halvstore baguetter

400 g kjttdeig

1/2 kinakl

2 ts salt

1 ss piffi

Revet ost

Dressing

Fremgangsmte:

Fukt baguettene i vann, stek dem som anvist p pakken. Stek kjttdeig, kutt opp salat - bland dette sammen i en bolle sammen med piffi, salt, en neve ost og s mye dressing som nskelig. Nr baguettene er ferdig stekt, tar du dem ut av ovnen - kutter dem halvveis igjennom fra toppen. Fyll dem opp med blandingen, legg ost p toppen.

Dette skal igjen inn i ovnen frem til osten har smeltet, bruk gjerne varmluftsvifte di siste minuttene for f en mer "boblete" og luftig oste-skorpe. Klar til nytes! Om nskelig kan du toppe med ketchup, dressing, rmme osv. Kanskje en liten salat p siden..



Hvis du vil vinne parfyme, kan du klikke deg inn her.

Kommer du til teste ut denne oppskriften?

Har du laget noe lignende?

Sk I Bloggen

hits