Mat mat mat

Oppskrift: Makaroni/skinke-grateng

Visste ikke hva jeg skulle kalle det, i min krets kaller vi det bare for "sånn derre form vettu." Dette er noe jeg har mikset sammen selv for mange år siden.

 

Ingredienser:

5 dl makaroni, gjerne fullkorn

1/2 boks med nøkkelhullmerket bog skinke (den er saltere enn den andre, å gir bedre smak.)

1/3 l kremfløte, en hel liten  - matfløte fungerer også

1/2 brokkoli

Revet ost

Fremgangsmåte:

Kok makaroni. Kutt opp bog skinke og brokkoli. Smør en ildfast form med margarin. Bland sammen makaroni, bog skinke og brokkoli (bland inn revet ost om ønskelig.) Hell over fløte, og topp det hele med ost. Jeg pleier å krydre med salt og piffi-/grillkrydder. Stekes midt i ovnen på 225 grader i 20-30 minutter.

Vinn parfyme her.

 

Kommer du til å prøve denne oppskriften?

Har du noen gang laget noe lignende?

Oppskrift: Fylte horn med ost og skinke

Hva er bedre enn nystekte horn med ost og skinke smeltet sammen inni?

 

Ingredienser:

8 dl hvetemel

4 ss sukker

1/2 ts kardemomme

60 g margarin

50 g gjær

1 dl vann

2 dl melk

 

Og som fyll; ost og skinke. (Jeg bruker Norvegia ost og Bog/Picnic skinke, som jeg kutter i passe store biter. Ca. 3 x 1 cm.)Fremgangsmåte:

Bland sammen alt det tørre som skal i deigen - utenom gjær. Ved siden av bander du gjæren i halvparten av vannet (skal være lunkent.) Deretter blander du gjær-vannet, resten av vannet, melken og smeltet smør sammen med det tørre. Om deigen blir klissete kan du tilsette mer mel - la deigen heve i 10-20 min.

Etter heving deler du deigen i to, elt den ene delen av deigen og bruk kjevle til å kjevle ut en passe stor rund flate (ca. 1 cm tykk.) Del så flaten opp i "pizzastykker" og legg fyllet på. (Det holder i massevis med 2-3 ostebiter og 1-2 skinkebiter pr. "pizzastykke.") Hvert stykke rulles sammen fra den brede siden, å formes som ett horn.

Legges på stekebrett, kan gjerne etterheve i 10 min. før hornene skal i ovnen. Hornene skal stekes midt i ovnen på 200 grader, i 10-12 minutter.

I mellomtiden kan du kjevle ut og gjøre klar den andre delen av deigen. Oppskriften gir ca. 20 halvstore horn. Server, og nyt! Mmmm..


Vil du prøve å lage horn etter denne oppskriften?

Har du smakt noe lignende?

Oppskrift: Snadderloff

Denne oppskriften har jeg laget selv - å jeg ønsker å dele den med deg, for dette er virkelig snadder ;) Hadde det til middag i dag.

 

Ingredienser:

6 halvstore baguetter

400 g kjøttdeig

1/2 kinakål

2 ts salt

1 ss piffi

Revet ost

Dressing

Fremgangsmåte:

Fukt baguettene i vann, å stek dem som anvist på pakken. Stek kjøttdeig, kutt opp salat - bland dette sammen i en bolle sammen med piffi, salt, en neve ost og så mye dressing som ønskelig. Når baguettene er ferdig stekt, tar du dem ut av ovnen - å kutter dem halvveis igjennom fra toppen. Fyll dem opp med blandingen, å legg ost på toppen.

Dette skal igjen inn i ovnen frem til osten har smeltet, bruk gjerne varmluftsvifte di siste minuttene for å få en mer "boblete" og luftig oste-skorpe. Klar til å nytes! Om ønskelig kan du toppe med ketchup, dressing, rømme osv. Kanskje en liten salat på siden..Hvis du vil vinne parfyme, kan du klikke deg inn her.

 

Kommer du til å teste ut denne oppskriften?

Har du laget noe lignende?

Søk I Bloggen

hits